tiistai 10. maaliskuuta 2020

Syrjiikö Facebook asemyönteisiä poliittisia mainoksia?



Yritin mainostaa Facebookissa ylläpitämälläni Asedirektiivi- ja aselaki-sivustolla "Valtaväestö sai tilaamansa lipaskieltolain"-kirjoitustani ja kuvaa, jossa lukee "Olkaa hyvä valtaväestö! Saitte tilaamanne lipaskieltolain." valiten kohderyhmäksi 18 vuotta täyttäneet Suomessa asuvat. Facebook kuitenkin tulkitsi julkaisut mainoskäytäntöjensä vastaisiksi. Perusteena kohta: https://www.facebook.com/polic…/…/prohibited_content/weapons . Se ei kuitenkaan mielestäni ole tarpeeksi selvä poliittisten mainosten osalta. Kyseisissä julkaisuissa ei suoraan myydä tai markkinoida aseita tai niiden osia. Facebook antoi minulle 180 vuorokautta aikaa valittaa mainostilini sulkemisesta.
Mielestäni äänestäjien kuuluisi saada tietää minkälaisia lakeja he ovat tilanneet ja saaneet, vaikka aihe ei sinänsä kiinnostaisi. On mielestäni asiaan kuuluvaa, että demokratiassa myös tavallisia äänestäjiä syyllistetään säädetyistä laeista.
Olisiko syytä siksi siirtyä Facebookista MeWe:en ja muihin kilpaileviin sosiaalisiin medioihin?
Käytännössä Facebookiin voisi luoda massapakoa sieltä valmistelevia
ryhmiä.

3 kommenttia:

  1. Aaro Kustaanheimon lipas- ja asepolitiikka-sivustoanikaan ei Facebookin mukaan saisi siellä mainostaa: https://photos.google.com/photo/AF1QipNfAh0_IoQtmZqr8eCFZwYMdDSp-qQmfEWlztDs : "This Page isn't allowed to advertise.
    Active ads for this Page have been turned off, and new ads won't run. This is due to multiple violations of our Advertising Policies or other standards.

    If you think this is a mistake, you can request a review."

    VastaaPoista
  2. Sain 17.6.2020 seuraavanlaisen viestin Facebookin ohje- ja tukikeskukselta:
    "Hei Aaro

    Tarkastin mainostilisi uudelleen, emmekä valitettavasti voi palauttaa sitä takaisin käyttöön.

    Käytäntömme suojaavat käyttäjiämme ja edistävät positiivista maailmanlaajuista yhteisöä. Mainoskäytäntöjä rikkovia mainoksia näyttävät tilit poistetaan käytöstä.

    Asian suhteen ei voi enää tehdä mitään täällä. Tämä päätös on lopullinen.

    Ystävällisin terveisin
    Facebook-mainosten tiimi"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Facebook, Inc. on ilmeisesti poliittisesti puolueellinen firma, joka ajaa mm. kiusantekolakien säätämistä maailmanlaajuisesti.
      Tästä syystä katson parhaaksi ryhtyä aktiivisemmin vastustamaan Facebookia. Suosittelen siksi seuraamaan minua muualla kuin Facebookissa. Aion mahdollisesti käyttää Facebookia Facebookia vastaan. Minut saatetaan siksi bannata sieltä. Tekemisiäni voi kuitenkin seurata muualla.

      Youtube-kanavani: https://www.youtube.com/channel/UCj9Ol-DuG9xzRJzkKDK94Xw/
      Sähköpostiosoitteeni: aarokustaa@gmail.com
      Blogieni osoitteet:
      https://aarokustaanheimo.blogspot.com/ http://asepolitiikka.blogspot.com/ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarokustaanheimo/ https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/aarokustaanheimo/
      https://kansalaiskeskustelu.fi/@AaroKustaanheimo
      Yksityinen blogini: https://aarokustaanheimonsuljettublogi.blogspot.com/
      Twitter-osoitteeni: https://twitter.com/AKustaanheimo
      Mewe-osoitteeni: https://mewe.com/i/aarokustaanheimo
      Puhelinnumeroni: +358468436279
      Jos haluatte jutella kanssani jollain kuvapuhelinpalvelulla kuten esimerkiksi Skypelle, Microsoft Teamsilla tai Zoomilla, niin toivon, että soittaisitte ensin edellä mainitsemaani puhelinnumeroon, jotta voitaisiin sopivia sopiva hetki videopuhelua varten. Käytännössä sellainen saattaa vaatia valmistelua kuten ohjelmistojen päivittämistä.

      Poista

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia. Eivät ole konekiväärien tai muidenkaan aseiden patruunoiden syöttämiseen tarkoitetut vyöt eivätkä myös...