sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Poliisihallitus saattaa pettää lippaiden omistajat

Aikoinaan vuonna 2011 uuden aselain tultua voimaan Poliisihallitus ilmoitti, etteivät starttipistoolit tarvitse lupia. Myöhemmin se on kuitenkin aloittanut vastoin aikaisempia ilmoituksia ilmoittanut niiden tulleen luvanvaraisiksi lain voimaan tullessa. Sen jälkeen on käyty rikosoikeudenkäyntejä starttipistoolien omistajia vastaan. Poliisihallitus saattaa pettää lippaiden omistajat samalla tavoin ilmoittamalla aluksi, etteivät jotkut lippaat tarvitse lupia eikä niitä tarvitse tehdä toimintakelvottomiksi tai pienikapasiteettisiksi. Myöhemmin siirtymäajan päätyttyä se saattaa kuitenkin ilmoittaa, että niiden omistajien olisi lain mukaan pitänyt niistä luopua, muuntaa ne toimintakelvottomiksi tai pienikapasiteettisiksi tai hankkia aselupa, jolla niitä saisi pitää. Sen jälkeen heitä saatetaan tuomita ampuma-aserikoksista vastoin aikaisempia tiedotteita. Jotta näin ei kävisi niin, kyseisten esineiden omistajien on parasta ajaa omaa etuaan seuraamalla minun tekemisiä internetissä ja äänestämällä Perussuomalaisia. Mitä enemmän ääniä Perussuomalaiset saavat niin, sitä todennäköisemmin aselakia saadaan korjattua ennen kuin lippaiden omistajia koskeva kuuden kuukauden siirtymäaika päättyy.
Toivottavasti ampuma-aseiden lippaita omistaville ikäihmisille tiedotetaan eduskunnan hyväksymästä lipaskieltolaiksi kutsumastani aselakiesityksestä ja kehotetaan heitä ottamaan asiasta tarkemmin selvää internetistä. Olen siitä niin sanotusti pitänyt meteliä sosiaalisessa mediassa. Valitettavasti vanhat ihmiset, joita asedirektiivi- ja aselakiasia koskisi eivät välttämättä vielä tiedä siitä yhtään mitään. Ampuma-aseiden lippaita ja niiden omistajia on Suomessa paljon. Mm. Puolustusvoimat on myynyt noin 1,5-2 miljoonaa lipasta yksityishenkilöille ja yksityisille tahoille.

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia. Eivät ole konekiväärien tai muidenkaan aseiden patruunoiden syöttämiseen tarkoitetut vyöt eivätkä myös...