torstai 16. elokuuta 2018

Ampuma-asedirektiivin täytäntöönpano mahdollisimman harmittomasti



Julkaisin uudelleen tämän Avoimessa ministeriössä 22.4.2018 julkaisemani kirjoituksen, koska Avoimen ministeriö sivut eivät näy.
http://www.avoinministerio.fi

Ampuma-asedirektiivin täytäntöönpano mahdollisimman harmittomasti

Uuden tuliasedirektiivin vaatimat rajoitukset lippaille ja patruunavöille voitaisiin kirjoittaa niin että ne eivät kieltäisi paljoa nykyisestä ja niin että ei tarvitsisi alkaa kerätä lippaita pois.

Valitettavasti ne on kuitenkin helpompi kirjoittaa lakiin niin että ne kieltäisivät asioita tarpeettoman paljon ja tekisivät monista hallussapitorikollisia.

Ehdotan että kirjoitetaan itse esimerkiksi niin sanottuja latauslaitteita koskeva lakiesitys, joka täyttää juuri ja juuri direktiivin vaatimukset, mutta kieltää mahdollisimman vähän asioita jotka eivät ole jo kiellettyjä.
Sitten voisi tehdä esityksestä kansalaisaloitteen.
Esityksen kirjoittamisen voisi aloittaa kopioimalla direktiivistä syöttölaitteita koskevat kohdat ja muokkaamalla ne sanamuodoltaan yhteensopiviksi Suomen lain kanssa.
Suomessa on yli 50000 henkilöä joille lippaiden hallussapidon kriminalisoinnista olisi harmia. Kansalaisaloitteen allekirjoittamista voitaisiin mainostaa sosiaalisessa mediassa, keskustelupalstoilla ja asealan
lehdissä. Eduskunnan olisi otettava esitys käsiteltäväksi jos sille saadaan 50000 allekirjoittajaa.

Olen kirjoittanut tästä aiheesta Uusi Suomi verkkolehdessä. http://aarojuhanakustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia

Patruunavyöt eivät ole luvanvaraisia. Eivät ole konekiväärien tai muidenkaan aseiden patruunoiden syöttämiseen tarkoitetut vyöt eivätkä myös...